Padel er blevet en særdeles populære sport i løbet af de seneste år. Har du også fået øjnene op for den energiske sportsgren, men endnu ikke prøver kræfter med den? I så fald er det vigtigt, at du er opmærksom på, at det kræver en god kondition.

Skal du have den fulde oplevelse, når du spiller padel, kræver det derfor en vis form. Det betyder ikke, at du skal være i stand til at løbe et maraton, men det er dog en meget intens sportsgren.

Er du ikke i god form, er det måske en idé at arbejde på formen, inden du prøver kræfter med padel. Når alt kommer til alt, er det naturligvis op til dig selv, men det formodes dog, at du gerne vil have den bedste oplevelse, når du spiller padel.

Hvordan kan man styrke konditionen til padel?

Har du et ønske om at styrke din kondition, har du flere måder at gøre det på. Det er gældende, uanset om formålet er at komme i bedre form til padel eller ej. Det betyder også, at der ikke findes én specifik måde at gøre det på.

Rigtig mange tror, at de er begrænset til at løbe eller cykle. Det er dog slet ikke tilfældet. Der findes mange andre motionsformer, der er ideelle, hvis man ønsker at styrke sin kondition. Det kan du bl.a. finde inspiration til på Kondition.dk.

Eksempelvis kan svømning eller boksetræning være en glimrende måde at styrke sin kondition på. Er man vant til at løbe eller cykle, er det sandsynligvis sjove at hoppe i vandet eller tage boksehandskerne på.

Har du svært ved at opretholde motivationen, når du motionerer, er det særligt vigtigt at finde en sjov motionsform. Finder du det sjovt at motionere, er det nemlig betydeligt lettere at opretholde motivationen, hvilket i sidste ende vil føre til bedre resultater.

Hvor god form skal man være i til padel?

Det er svært at give et konkret svar på dette. Som angivet herover, er padel en relativt intens sport, hvorfor du vil blive fysisk udfordret. Af denne grund det naturligvis også, at du bryster dig af en vis kondition.

Dog er der forskel på, hvordan man spiller, og hvor lang tid. De fleste steder har man sin padelbane i en time, hvorfor man skal kunne spille i en time ad gangen. Når man når et vist niveau, hvor spillet bliver flydende, kan det være rigtig hårdt.

I starten handler det selvfølgelig om at udvikle sine evner indenfor sporten. Spiller man mod en modstander, der også er nybegynder, er det ikke sikkert, at spillet er særlig flydende til en start. Hvad det vil sige er, at bolden sandsynligvis ofte havner i nettet.

I takt med, at man bliver bedre, vil der gå længere tid mellem, at man laver fejl, og dermed bliver spillet mere flydende. Det vil føre til, at det bliver hårdere, og derfor kræver det naturligvis også, at du er i bedre form.