Indlægget er blevet opdateret d. 31/03/2021

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Ole Jessen Hansen, Stifter af Padel Podcasten “Vild med Padel”

Du kender det garanteret godt. Når en ny kamp skal starte, er det første spørgsmål:

hvem har bolde med?

Der er ikke noget bedre end at spille med helt nye bolde, men lad os være ærlige: det er tildels en dyr fornøjelse at skulle spille med nye bolde hver gang, og så er det vist heller ikke det bedste for miljøet, at der ryger så mange bolde i affaldskurven. Hvad kan man så gøre, hvis man gerne vil spare lidt penge og stadig tænke på miljøet, men samtidig må det ikke gå ud over den spilleoplevelse? Det er at have det rigtige tryk i boldene.

Ja, man kan selvfølgelig blive ved med at spille med de samme bolde, men min erfaring siger, at når man har spillet med de samme bolde i ca. 4 timer, så er trykket i boldene blevet så lavt, at det er mindre sjovt at spille med dem. Og det er netop trykket i boldene, der er udfordringen. For selve det materiale som boldene er lavet af, kan uden problemer holde til at blive brugt i lang tid.

Grunden til at boldene kommer i en lufttæt beholder, er for at holde det tryk, som producenten ”pumper” i boldene. Padel bolde har typisk et tryk imellem 10 og 11 psi.

Når du har åbnet et nyt rør med bolde og begynder at spille, så taber de deres tryk stille og roligt. Hver gang du rammer bolden, eller den rammer en bagvæg, så taber den noget af trykket. Når du så kommer hjem fra padel, og boldene ligger i røret, så mister de også deres tryk.

Men der findes faktisk flere forskellige muligheder, for at få trykket tilbage i dine padel bolde. Så det besluttede jeg mig for at prøve. Jeg gik på nettet og bestilte et produkt fra Australien der hedder ”Pressure Ball”.

Padel Pressure Ball

PRESSUREBALL

PressureBall er med til at holde dine bolde nye. Det gør den ved at du har mulighed for at have 7 bolde i tuben. Tuben gør at boldene holde det tryk, du ønsker.

DKK 250,00

Mine erfaringer med Pressureball

I bund og grund er det en lang plastic tube. I denne plastic tube kan du komme op til 8 bolde i. Tuben lukkes med en smart og nem lukkeanordning og derefter pumpes der luft i beholderen.

Jeg tilkøbte sammen med ”Pressure Ball” en lille pumpe med trykmåler. Du kan også bruge en hver anden cykelpumpe med trykmåler. Så er det bare at gå i gang med at pumpe 10-11 psi i tuben.

Jeg fandt nogle bolde frem, som jeg kun havde brugt et par gange, men som havde stået hjemme hos mig selv i et par måneder. De havde mistet en del tryk, så jeg puttede dem i min ”Pressure Ball” ,pumpede det op til 11 psi og lod dem være i tuben i 2 dage, som producenten anbefalede.

Så gik turen på padelbanen, og det var slet ikke til at mærke, at de samme bolde var flade et par dage før. Alle medspillere sagde, at de føltes som nye bolde.

Ifølge producenten, så kan boldene genbruges op til 10 gange før der kommer slid på det materiale der er udenpå bolden.


Der findes også andre produkter på markedet:
PASCAL BOX 3B

PASCAL BOX 3B

Pascal Box 3B fra Bullpadel, er en komplet og præcist trykanlæg til dine padel bolde, som du ønsker at have det rigtige tryk. Der er plads til 3 bolde i røret.

DKK 320,00

PASCAL BOX PRO

PASCAL BOX PRO

Pascal Box Pro fra Bullpadel et trykanlæg, som er til centre eller klubber, som har mange bolde. Der er plads til i alt 75 bolde i trykanlægget.

DKK 5000,00

Stifter af "Vild med Padel" podcast