Forside Nyheder Esben Hess-Olesen tog tredje DM-titel i streg med ny banemakker

Esben Hess-Olesen tog tredje DM-titel i streg med ny banemakker

0
1014

Indlægget er blevet opdateret d. 13/01/2022

Tidligere elitetennisspiller Esben Hess-Olesen lavede hattrick, da han for tredje år i streg tog trofæet ved DM i Padel. DM-titlen kom i hus med makkeren Mads Elholm.

Esben Hess-Olesen, Mads Elholm, Mads Laudrup og Tobias Galskov ved DM i Padel 2021. Foto: Frederik Sangill

I løbet af vinteren er DM i Padel 2021 blevet afviklet i diverse centre af forskellige omgange – herunder veteran-, mix- og juniorrækker. En af de deltagere, der stillede til start i seniorkategorien, var Esben Hess-Olesen.

Den tidligere elitetennisspiller har før beskrevet, hvordan padelsporten nu fylder så meget, at han i 2020 helt lagde ketsjeren på hylden. Det lader til at have givet pote, da Esben i december blev kronet som danmarksmester i padel for tredje år i streg.

– Der skulle justeres

Selvom det kunne lyde som ’business as usual’ for den nykronede vinder, var ikke alt som det plejede. Hvor både DM i 2019 og 2020 blev vundet med Nils Skajaa som doublemakker, blev sejren i denne ombæring delt med den 36-årige landsholdsspiller Mads Elholm.

De to elitespilleres fælles rødder går helt tilbage til det, Esben omtaler som ”de gamle tennisdage”. Selvom kemien kom nemt og naturligt, krævede det alligevel en spillemæssig omstilling.

– Mads og Nils spiller meget forskelligt, så der skulle selvfølgelig justeres hos begge. Men det var en fed udfordring, som jeg synes, vi løste på bedste vis, lyder det fra Esben Hess-Olesen.

Det var da også en udfordring, makkerparret kom i mål med, da de efter en finalesejr med cifrene 6(5)-7, 7-6(9), 6-4 over Mads Laudrup og Tobias Galskov, kunne forlade Horsens med guldet om halsen.

Tæt på exit

Titlen kom imidlertid ikke i hus uden drama. I kvartfinalen måtte Esben Hess-Olesen og Mads Elholm ud i en tredje-sæts tie break-afgørelse. I semifinalen tabte doubleparret åbningssættet, og i finalen overlevede de to matchbolde, før sejren blev en realitet. Selvom padelsporten fortsat er på et spædt stadie i landet, fornemmer man alligevel en vis portion rutine og selvtillid når Esben Hess-Olesen beskriver duoens tilgang til at håndtere de afgørende dueller.

– Jeg ved, at Mads er modig og kæmper til sidste bold, og han ved det samme om mig. Så vi havde hele tiden tillid til hinanden. Selvom vi var tæt på exit flere gange, så følte vi os sikre på at kunne vende kampene, siger han.

Turneringen blev afholdt i padelcenteret SMASH i Horsens, som den 31-årige vinder kun har rosende ord tilovers for.

– Det var gode rammer i Horsens med et fint center og gode baner. DPF (Dansk Padel Forbund, red.) gør et godt stykke arbejde, og det er et kæmpe plus med live-TV på finalerne, lyder det fra danmarksmesteren.

En sport med vokseværk

Padel blev allerede i juli 2020 kaldt ’Danmarks hurtigst voksende sportsgren’ i en pressemeddelelse fra Dansk Padel Forbund. At sporten fortsat er i rivende udvikling afspejlede sig også ved DM 2021 på forskellig vis.

Antallet af registrerede spillere var alene i herrernes senior-kategori steget med over 25 procent fra året før, og antallet af kategorier, man som spiller kan stille op i, er tredoblet siden første mesterskab i 2018, viser en orientering på Dansk Padel Forbunds hjemmeside.

En udvikling, der ifølge Esben Hess-Olesen smitter positivt af på deltageroplevelsen.

– Flere og flere spillere kommer frem, og det giver bare mere nerve, når alle prioriterer et DM som i år (2021, red.), siger han, og pointerer samtidig, at publikumskulturen godt kunne trænge til et tilsvarende opsving.

– Endnu mere ”larm” ville være godt, så man kan få spredt budskabet og få centrene fyldt op med tilskuere.

Til hans forventninger om padelsportens udvikling i 2022 er meldingen fra Esben Hess-Olesen klar.

– Der er vist ikke nogen tvivl om, den bare fortsætter med at vokse med lynets hast.

Fede oplevelser og dansk dominans

Selvom den tredobbelte danmarksmester allerede sidste år fik opfyldt ønsket om at repræsentere de rød-hvide farver ved VM i Qatar, som der for Esben ikke er noget der overgår, er han stadig sulten efter mere – både ind- og udlandsmæssigt.

– Nils kommer hjem til februar, og så skal vi selvfølgelig fortsætte vores makkerskab og se, hvor langt vi kan tage det. I første omgang håber vi på et wildcard til World Padel Tour i Danmark, og så ser vi frem til den nye turneringsstruktur fra DPF samt internationale turneringer, hvis muligheden byder sig. Ambitionen for 2022 er nogle fede oplevelser, selvfølgelig med tro på at kunne skabe gode resultater, siger Esben Hess-Olesen og tilføjer:

– Og så går vi naturligvis efter at forblive ubesejret på dansk jord.

Esben Hess-Olesen i aktion ved VM i Qatar 2021. Foto: Frederik Sangill

– Se dig selv spille

Hvad angår gode råd til at udvikle sig som padelspiller – uanset niveau – er der især ét tip, som danmarksmesteren hæfter sig ved.

– Optag nogle kampe og se dig selv spille – det får man ufatteligt meget ud af!

Se oversigt over alle vindere ved DM 2021 her.