Indlægget er blevet opdateret d. 21/06/2022

Har dit barn også fået smagen for padel?

Man kommer ikke udenom at når børn begynder at få interesse for en sport, så skal der bruges nogle penge på udstyr. Heldigvis er padel ikke en særlig udstyrs tung sport – og man er med et padel bat, godt kørende i lang tid.

Skulle dit barns interesse dog stige, og de ønsker at tage sporten op på et mere seriøst plan – ja, så kan man overveje at investere i et par padel sko. 

Man kan i vores optik klare sig i lang tid på en traditionel indendørssko, men en padel sko –  eller tennissko, for den sags skyld – vil alt andet lige være bedre for dit barns spil, og for at undgå skader.

Padel sko er udviklet efter det underlag der er og de bevægelser man laver på en padelbane, og giver derfor den optimale støtte og komfort til denne type spil.

Vores 5 favorit padelsko til børn

Ja, når du kommer til at kigge ned over listen her med vores favoritter, så kan du måske komme til at undre dig over, at der kun er modeller fra Asics og Babolat.

Det er nu ikke fordi det er de eneste muligheder – ej heller fordi det er de eneste brands vi kan lide. 

Nej, det er nu bare fordi de har det vi mener er de bedste sko, ud fra de kriterier vi mener er vigtigst (læs hvad længere nede). Simple as that. 

Bedste Allround sko

Asics Gel-Resolution 8 Junior

Hvis der er noget vores japanske venner fra Asics kan finde ud af, så er det at lave sko til ketchersport!

Gel-Resolution linjen er efterhånden et velkendt navn i tennisverdenen, hvor den er blandt de klar mest populære modeller –  overhovedet. Derfor har de af gode grunde også fundet deres vej ind i padel. 

Vi synes Asics her har lavet en sko, der tikker alle vores bokse ift. hvad en juniorspiller har brug for. 

En god multifunktionel sål, der sikre et godt greb på flere overflader. 

Høj komfort, pasform og stabilitet igennem deres FLEXION FIT, samt DYNAWALL og DYNAWRAP teknologierne. Dette kombineret med en sko der bare holder, føles let og har utrolig god stødabsorbering – så har man altså en vinder sko. 

Designet er simpelt men smart, grundet de små detaljer, der står ud. 


Pros

Skridsikre såler
Høj komfort
God stabilitet

Cons

Udviklet til tennis

Den bedste pris på Gel-Resolution 8 Junior:

Bedst til prisen

Asics Gel-Padel Pro 5 GS Junior

Asics har uden tvivl lånt en smule fra både Gel-Resolution og Gel-Game da de lavede Gel-Padel Pro – og det er der bestemt kommet en god sko ud af. 

Gel-Padel Pro holder lidt igen med teknologierne som vi finder i Gel-Resolution, hvilket også afspejler sig i en billigere pris. 

Til gengæld får du en sko, udviklet til det ene formål – at spille padel. 

Især er der her lagt kærlighed i sålen, der er lavet særligt padelbanen, særligt ift. greb, stødabsorbering og stabilitet. 

Designet på skoen er ret fedt, og silhouetten er meget klassisk. Farvevalget er dog vores eneste minus ved denne skos design. 

Ønsker man ikke en dedikeret padel sko, men ønsker ekstra absorbering og stabilitet i sålen, så er Asics Gel-Game 8 et godt alternativ.


Pros

Pris
Skabt til padel
Greb

Cons

Mindre teknisk

Den bedste pris på Asics Gel-Padel Pro 5 GS Junior:

Bedst til udsatte ankler

Babolat Propulse Junior

Så kom vi til skoene fra Babolat.

Propulse er en yderst populær sko til juniorer – og det er ikke uden grund. 

Skoen har et højt fokus på stabilitet og komfort, som er særligt ideelt for en ung spiller. Babolat har ofret lidt på vægt aspektet, for at gøre denne sko så komfortabel og stabil som muligt. 

Dette kommer bl.a. fra Power Belt konstruktionen, der sikre at hælen sidder låst fast, når du spænder skoen til. 

Michelin har stået for sålerne, så man er garanteret ikke blot en skridsikker og slidstærk sål, men også maksimal stødabsorbering. Sammen med Babolats Kompressor System, så har du en sko der er yderst skånsom for dit barns voksende led. 

Det skal dog siges at denne sko, går lidt imod vores tanke om at holde designet simpelt. Babolat har givet den fuld smæk for skillingen i designet!
Designet minder måske mest af alt, som noget der er lavet i samarbejde med Paw Patrol – men ser man bort fra det, så har man altså en kanon padelsko. 


Pros

Høj stabilitet
Komfotabel
Skridsikker sål

Cons

Iøjenfaldende design
Vægt

Den bedste pris på Babolat Propulse Junior:

Bedste Elite Sko

Babolat Jet Premura Junior

Hvis man har lavet den bedste padel sko i 2019 og 2020 – Ja, så hvorfor ikke også lave den til børn.

Og det er lige det Babolat har gjort, med deres super populære Jet Premura model. Modellen er udviklet udelukkende med padel i fokus, og var i flere år Juan Lebróns foretrukne sko. 

Junior udgaven er tunet lidt ned ift. teknologier der er proppet i skoen, men det vigtigste er dog beholdt. 

Man har beholdt det slidstærke Matryx 2.0 materialet fra storebroren, sammen med de vanlige Michelin såler og stødabsorbering med Kompressor System, som vi kender Babolat for. Det er derfor også den dyreste af skoene på listen.

Skoen er let, hvilket gør den hurtig og agil, uden at gå på bekostning med stabilitet og holdbarhed. 

Så hvis du er på udkig efter en sko til den seriøse juniorspiller – så er dette skoen!


Pros

Letvægts
Eksplosiv
Skridsikker

Cons

Pris

Den bedste pris på Babolat Jet Premura Junior:

Bedste til de helt små

Babolat Pulsion All Court Kids

Der skal selvfølgelig også være en mulighed for de helt små padel entusiaster. 

Med velcrobånd og elastiksnørebånd, så er Pulsion skoen lavet til at facilitere helt små voksende fødder. 

Du får her en masse af Babolats gode kvaliteter i en helt lille sko – perfekt til de yngste padel freaks. 


Pros

Til de helt små
God komfort

Cons

Bliver hurtig beskidt

Den bedste pris på Babolat Pulsion All Court Kids:


Sådan vælger du padelsko til børn

Nå, du er kommet til den umulige opgave at købe et par sko til dit barn – og så oven i købet på nettet. 

Bare rolig, vi vil gøre vores for at gøre processen så smertefri som muligt, og at du forhåbentligt står med det rigtige par i hænderne til sidst. 

Det er ikke en nem opgave at vælg sko til et ung kræsen person – og at deres lemmer stortset gror dag for dag, gør det bestemt ikke lettere. 

Vi vil prøve at komme med vores råd til hvad du skal kigge og vælge efter, så du kan finde det bedste match af sko til din unge padel spiller. 

Greb 

Det første vi prøver at tage et kig på er grebet i skoen. Eller nærmere bestemt i skoens sål. 

Sålen på skoen er afgørende for hvor meget greb du har, og på hvilke baner. Dette afhænger både af materialet og hvilken slags design sålen har. 

Det du skal finde ud af er, om skoen kun skal bruges til padel, eller om den skal tjene andre formål, som generel indendørs og træningssko f.eks.

Og derefter skal skoen primært bruges indenfor eller udenfor. 

Skal skoen bruges både udendørs og indendørs og til forskellige aktiviteter, kan en sål med sildebensmønster være fordelagtig. Disse er ofte udviklet til grus tennisbaner, og giver derfor en god alsidighed til indendørs og udendørs brug. 

Skal skoen primært bruges til padel og primært indenfor, vil vi anbefale at du kigger efter en såkaldt omni- eller hybridsål. Disse såler har også nogle gange lidt sildebensmønster, men med flere “dutter”, der sikre et bedre greb på padelbanen. 

Komfort

Ingen af os har lyst til at få et barn hjem, der klager over smerter og vabler på fødderne. 

Derfor er komfort et element vi ikke må gå ubemærket forbi. 

Komfort dog nok også den sværeste ting at bedømme uden at prøve skoen på.

Der er dog visse ting du kan kigge efter, hvis du vil prøve at finde skoen, der er mest komfortabel. 

Det kommer til at lyde ret basalt, men polstring og materiale, er to af de mere afgørende ting for komforten. Øget polstring gør ikke kun skoen behagelig at have på, men giver også foden mere plads at arbejde på, uden at miste support. 

Sko i blødere materialer giver ligeledes foden mulighed for at arbejde i skoen, uden nødvendigvis at det giver vabler, sår og smerter.

Disse to ting kan derfor medvirke til at skoen holder længere, ift. at dit barns fødder løbende bliver større. 

Design

Design er muligvis den sværeste – og i nogens tilfælde, den vigtigste – ting at skulle vælge. 

Det er aldrig helt nemt at gøre sig klog på hvad ens barn synes er smart. Og du kan derfor komme på en mission uden lige, hvis du skal finde det rigtige design – uden input fra hovedpersonen selv. 

Er det tilfældet, så er vi, selvfølgelig, igen klar til at hjælpe dig. 

Dog uden nogen garantier!

Simple is better

Hvis du ikke er sikker – så hold det simpelt. Jo mere ‘modigt’ et valg du laver, jo større chance er der for at du går galt i byen. En knald rød sko bliver sjældent en succes, hvis personen elsker blå. En hvid eller sort sko, kan man til gengæld nemt matche sine blå shorts, og på den måde har man ikke trådt nogen voldsomt over tæerne. 

Hvis man synes en helt simpelt sko bliver lidt for kedelig, så er der stadig muligheder. Vores anbefaling er, at man finder en, stadig simpel, sko, med en mere iøjnefaldende detalje.
Vi har fundet et par modeller frem som eksempel

Brand

Børn har det nogle gange lidt som vi har det med øl – vi skal helst ikke bede om noget andet mærke, end det vi plejer at drikke.

Har du derfor en søn eller datter, der går klædt i Nike fra halsen og ned, så kunne man nok med fordel, kigge Nike’s udvalg igennem som det første. 

Det er dog ikke vores hovedårsag til vi anbefaler at kigge efter branded. 

Nej, pointen her er mere at bruge brands som en guideline, for størrelse og pasform. Hvis du ved hvordan sko fra et mærke tidligere har passet, så øger det dine odds for at ramme en sko der passer og sidder behageligt, markant. 

På samme måde kan dårligere erfaringer med et mærke gøre, at du måske lige skal styre udenom denne sko – i hvert fald indtil i har prøvet den på i virkeligheden.